Categorie archief: Sportief

Trainingsavonden in de nieuwe sporthal

Er kan elke donderdag van 18:30 – 20:30 en ook op zondag van 20:00 – 22:00 in de Topsportschool worden gespeeld: Topsporthal – Leonardo Lyceum Edegemsesteenweg 100, B-2610 Wilrijk, Voor de toegang: Toegang Topsportschool.

Belangrijk:

 • Buitendeur en kleedkamers enkel met badge te openen, buitendeur altijd terug sluiten. Ook bij vertrek uit de sporthal, neem daartoe de enkele deur aan de zijkant van de ingang (niet de nood deuren)
 • Gevraagd: discipline ivm uur van aankomst (max 15 min voor de start van de training, ten laatste 15 min na de start van de training) omwille van de toegangscontrole, onbekenden worden NIET binnen gelaten !
 • Gsm ontvangst in het gebouw maar niet voor alle providers, wel perfecte WIFI (WhatsApp is mogelijk – om te verwittigen bij laattijdige aankomst)

Uitzonderingen qua beschikbaarheid zullen tijdig worden aangekondigd.

NIEUWE UPDATE: op zondag 09/10 is de TopSportSchool (TSS) NIET beschikbaar (werken aan de sporthal op 8 en 9/10) en op donderdag 13/10 is de TSS eveneens NIET beschikbaar (wegens evenement)

Wil jij ook competitie spelen?

Elk jaar treden er verschillende Bell Badminton ploegen aan inde kAVVV competitie, met wisselend resultaat…

Voor de competitie 2016 – 2017 wensen we tegen mid augustus onze ploegen samen te stellen, nieuwe of geroutineerde. Een ploeg treedt aan in de gemengde competitie of de herencompetitie (beide op maandagavond). In gemengde competitie speel je altijd dubbels (met heer of dame), in de herencompetitie ook enkels.

Wat de gemengde competitie betreft, heeft kAVVV beslist om opnieuw 3 reeksen te organiseren ipv 2. Op deze manier zullen de verschillen in niveau tussen de ploegen verkleinen, wat het voor iedereen leuker maakt

Heb je interesse om volgend seizoen deel te nemen aan de competitie, contacteer dan Christophe tegen eind juli!

Het sportcomité stelt de uiteindelijke teams samen, uiteraard rekening houdend met je eventuele voorkeur.

Jullie hebben ook de mogelijkheid om eventueel alleen of met 2 of 3 in te schrijven. Wij gaan dan proberen je te matchen met andere spelers, van onze club of van andere clubs binnen het kAVVV, om zo extra ploegen te kunnen opstellen.
Prettige vakantie !
Bell Badminton vzw

Nieuw tijdperk voor Bell Badminton !

Beste sportvrienden,

Na 20 jaar geleden mee aan de wieg van Sporthal Extra Time te Hoboken te hebben gestaan, zijn we nu genoodzaakt om van sporthal te veranderen.

Het chronisch gebrek aan onderhoudswerkzaamheden aan de sportzaal in Extra Time plus een stevige verhoging van de huurprijs vanaf september 2016 dwingen ons tot deze beslissing.

We zouden die tariefverhoging op jullie – onze leden – kunnen verhalen, maar gezien we geen enkele garantie krijgen van de uitbater over het uitblijven van extra prijsverhogingen tijdens het komende seizoen of over de klachten die we reeds meerdere keren hebben aangeklaagd (terreinen, netten, douches, ….), hebben we besloten de huur van Extra Time eind juni 2016 te beëindigen.

We zijn er, als erkende Sportclub van Antwerpen (Sporting A) én als recreantenclub bij TopsporthalBadminton Vlaanderen, gelukkig in geslaagd om snel een alternatief te kunnen bieden aan onze leden, dankzij de liga en de stadsdiensten:

Topsporthal – Leonardo Lyceum
Edegemsesteenweg 100, B-2610 Wilrijk

We zullen deze ‘topzaal’ elke donderdag van 18:30 – 20:30 en elke zondag van 20:00 – 22:00 ter beschikking hebben.

Uiteraard blijft de speelgelegenheid elke dinsdag van 19:00 – 21:00 in Sporthal Wilrijkse Pleinen (Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen) ook verder gaan.

We hopen dat deze wijziging onze leden niet zal weerhouden om de toffe badmintonsport verder bij onze club te beoefenen!

Mocht deze nieuwe locatie toch onoverkomelijke problemen veroorzaken (vervoer, voor de leden uit Hoboken), aarzel dan niet om contact op te nemen met

Prettige vakantie !

Kruk – Krak tornooi Bell Badminton

De teams die tegen elkaar moeten spelen (zie schema) spreken met elkaar af waar en wanneer de match gespeeld wordt.

Er zullen score bladen voorzien worden, gelieve de scores in te vullen alsook de zaal en de datum van de ontmoeting. Dit document is terug te bezorgen aan Karolien of aan mij.

Het is de bedoeling dat ergens in november 2016 de finales en uitreiking van de bekers zal plaats vinden te Hoboken zaal Extra Time.

Er wordt gespeeld naar twee winnende sets met verlengingen.
In het Gemengd Dubbel speelt iedere ploeg twee maal tegen elkaar en de twee eerste spelen dan de finale.
In de Heren en Dames Dubbel speelt ieder team drie wedstrijden en spelen de eerste twee de finale.

Indien de teams onderling niet tot een akkoord komen zal de sportcommissie de beslissing nemen waar en wanneer de wedstrijd gespeeld zal worden.

In geval van gelijke punten telt de onderlinge wedstrijd en nadien het saldo.

Sportcommissaris

Pierre Cleemput

Bell Badminton Kruk – Krak Tornooi 2016 => inschrijvingen afgesloten

Dit jaar organiseren wij een kruk-krak tornooi. Dit wil zeggen dat een goede speler met een minder goede gekoppeld wordt. Wie met wie speelt wordt door de organisator bepaald.

De wedstrijden gaan door in onze eigen zalen tijdens onze training uren. Je kan inschrijven in volgende onderdelen: Dames-dubbel, Heren-dubbel of Gemengd. Er wordt gespeeld naar twee winnende sets met verlengingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plaats en datum worden door de organisatie voorgesteld, maar kan in onderling overleg worden aangepast. Het schema zal bekend gemaakt worden via onze website en Facebook.

De winnaars in elke reeks ontvangen een wondermooie beker geschonken door het District Hoboken. De finales van elk van de reeksen worden dan ook betwist in Extra Time (Hoboken).

Voor meer info kan je altijd terecht bij onze Sportcommissaris Pierre Cleemput

 

We voorzien de inschrijvingen af te sluiten op donderdag 12 mei !

We wensen elke deelnemer veel geluk toe.

Vervolgtraining voor niet competitiespelers: start op 19 april 2016

We wensen onze leden verder op te leiden naar een hoger niveau te tillen met aangepaste badminton trainingen. De deelnemers moeten wel het niveau van initiatie voorbij zijn.

De training zal intensief verschillende gevorderde aspecten van het hedendaagse badminton belichten (oa. techniek, tactiek en voetenwerk).

De lessen worden door Badminton Vlaanderen trainer Bert Schnabel gegeven.

De trainingen zullen telkens doorgaan op dinsdagavond 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5 en 7/6  van 19:45 – 21:00 in Sport Hal Wilrijkse Pleinen, Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen (vlakbij het Bouwcentrum).

Praktische info => volzet

Deelname in de onkosten bedraagt 10€ (te betalen voor aanvang van de eerste les) per reeks van 8 lessen . En de deelnemers worden verzocht om aan alle lessen deel te nemen (bij belet graag verwittigen).
Deelnemers dienen eveneens opgewarmd te zijn bij aanvang van de les, zodat daar geen tijd meer moet aan gespendeerd worden tijdens de sessie zelf.

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 12 spelers per reeks.

Training voor niet competitiespelers

We wensen onze leden naar een hoger niveau te tillen met badminton trainingen, voor spelers die de initiatie voorbij zijn.

De training zal intensief verschillende gevorderde aspecten van het hedendaagse badminton belichten (oa. techniek, tactiek en voetenwerk).

De lessen worden door Badminton Vlaanderen trainer Bert Schnabel gegeven.

De trainingen zullen telkens doorgaan op dinsdagavond 24/11, 1/12, 8/12, 15/12 en 22/12  van 19:45 – 21:00 in Sport Hal Wilrijkse Pleinen, Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen (vlakbij het Bouwcentrum).

Praktische info

Inschrijven is verplicht en kan via het  inschrijvingsformulier.

Deelname in de onkosten bedraagt 8€ (te betalen voor aanvang van de eerste les) per reeks van 5 lessen . En de deelnemers worden verzocht om aan alle lessen deel te nemen (bij belet graag verwittigen).
Deelnemers dienen eveneens opgewarmd te zijn bij aanvang van de les, zodat daar geen tijd meer moet aan gespendeerd worden tijdens de sessie zelf.

Bacho’s “SMASHING” Recreantentornooi (REC, D, C2)

Zondag 8 november 2015 in sporthal Extra Time, Hoboken

Bacho vzw organiseert voor de 3e keer het “SMASHING” recreantentornooi, een KAVVV-pouletornooi voor heren- en damesdubbel en dubbel gemengd.

 • 9:00 start heren- en damesdubbel (een kwartier op voorhand aanmelden)
 • 13:30 start dubbel gemengd (een kwartier op voorhand aan melden)

Gelieve in te schrijven vóór 1 november door het inschrijvingsformulier ingevuld te mailen naar bachosmashing@gmail.com. Het formulier is terug te vinden op de website van KAVVV Badminton.

Kostprijs per persoon voor 1 discipline: € 6,00 – voor 2 disciplines : € 10,00 (ter plaatse te betalen).

** Ook niet KAVVV-leden zijn die dag verzekerd.

Plaats van gebeuren: sporthal Extra Time, Louisalei 24, 2660 Hoboken (Antwerpen).

Reglement:

 • Het tornooi is toegankelijk voor iedereen, ook niet KAVVV-leden.
 • Indien je geen dubbelpartner hebt, zorgen wij voor een “blind date”.
 • De wedstrijden worden in poules gespeeld, samengesteld op basis van de informatie doorgegeven bij de inschrijving. Indien er in een reeks niet voldoende ploegen zijn, kunnen reeksen samengevoegd worden.
 • Er wordt gespeeld volgens het “rallypoint systeem” naar 21 punten.
 • Naargelang het aantal inschrijvingen zal er gespeeld worden naar twee winnende sets of naar twee sets van 21 punten.
 • Aangepast schoeisel (witte zolen) is verplicht. Eigen shuttles zijn zelf te voorzien of kunnen ter plaatse worden aangekocht
 • De organisatoren behouden zich het recht voor alle beslissingen te nemen die het vlot verloop van de organisatie waarborgen.
 • Inschrijvingen zijn pas geldig na bevestiging door de organisatoren.
 • Eten in de sportzaal is niet toegelaten. In de kantine is er een ruime keuze aan dranken, snacks en broodjes.

Wacht niet te lang met inschrijven, het aantal plaatsen is beperkt.