Categorie archief: Sportief

Bell Badminton geeft initiatie op donderdag …

Op donderdag 6, 13 en 27 november 2014 worden, telkens om 20u00 in Sport Hal Extra Time, de basistechnieken van de badminton sport uitgelegd en geoefend.

De 3 opeenvolgende trainingen geven nieuwe en beginnende spelers de kans om een stap vooruit te zetten bij het beoefenen van hun hobby.

Bell Badminton geeft initiatie op dinsdag …

Op dinsdag 4, 18 en 25 november 2014 worden, telkens om 19u00 in Sport Hal Wilrijkse Pleinen, de basistechnieken van de badminton sport uitgelegd en geoefend.

De 3 opeenvolgende trainingen geven nieuwe en beginnende spelers de kans om een stap vooruit te zetten bij het beoefenen van hun hobby.

Training voor gevorderden

We wensen onze gevorderde spelers naar een nog hoger niveau tillen met een “badminton training voor gevorderden”.

De doelgroep van deze training is spelers die reeds voldoende techniek en tactiek beheersen én ook geregeld de kleuren van Bell Badminton verdedigen op tornooien of competitie­wedstrijden.

De training duurt 5 lessen van 1 uur en zal intensief verschillende gevorderde aspecten van het hedendaagse badminton belichten (oa. techniek en tacktiek).

De trainingsavonden zijn dinsdagen 23 & 30 september, 7, 14 & 21 oktober, telkens van 20h00 tot 21h00 (Sport Hal Wilrijkse Pleinen).

De lessen worden door Badminton Vlaanderen trainer Bert Schnabel gegeven.

Praktische info

Inschrijven is verplicht en kan via http://goo.gl/wflG4u.

Deelname is gratis, maar de deelnemers worden verzocht om aan alle lessen deel te nemen. Deelnemers dienen eveneens opgewarmd te zijn bij aanvang van de les, zodat daar geen tijd meer moet aan gespendeerd worden tijdens de sessie zelf.

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 16 spelers.

Friendship tornooi 2014

De jaarlijkse vriendschappelijke ontmoeting ‘Friendship-tornooi’ gaat dit jaar door op DONDERDAG 12 JUNI 2014.

Er zal worden ‘gestreden’ tussen de clubs van Bell, Rita Serveert, OLVE en ABC Shuttle, met een wisselbeker voor de winnende club.

 • UUR: 19u50 (speelklaar in de zaal)
 • PLAATS: Sportcentrum ‘Den Willecom’, Terelststraat 2, Edegem
 • AANTAL: 15 tot 20 deelnemers, liefst met min. 5 dames.
 • DISCIPLINES: Dames dubbel, Heren dubbel, Mix dubbel     (2 winnende sets)
 • NAAMKAARTJES: elk deelnemer heeft zijn eigen naamkaartje en zet die in op de jury-tafel ten teken van deelname. Bij een pauze en/of indien je stopt, neem je je naamkaartje van de tafel weg, zodat wij weten dat je niet (meer) speelbaar bent. Aan het begin van de tornooi uw naamkaartje op de tafel leggen per club. Als je maar pas later kunt komen of vroeger moet vertrekken, dan is dat geen probleem met dit kaartensysteem.
 • PLUIMPJES: (Yonex) gele plastieken

Wij danken OLVE alvast voor de beschikbaarheid van de sportzaal, en verwachten met enthousiasme alle deelnemers ter plaatse.

Indien interesse om deel te nemen aan deze ontmoeting, spreek dan Pierre  of Christophe aan op één van de komende trainingsavonden.

Ontmoeting met BMI uit Schelle

Op donderdag 13 maart 2014 hebben we een groep betere recreanten uit Schelle te gast in Extra Time.
Indien interesse om deel te nemen aan deze kleinschalige ontmoeting, spreek gerust Pierre  (of Christophe) aan op één van de komende trainingsavonden.

We starten de ontmoeting om 20u00.

kAVVV Competitie 2013-2014

Elk jaar treden er verschillende Bell Badminton ploegen aan in de kAVVV competitie, met variabel resultaat…
Tegen mid augustus dienen we onze ploegen voor volgend seizoen voor te stellen.
Er wordt zowel een herencompetitie, als een gemengde competitie ingericht. De wedstrijden gaan door op maandagavond, in Extra Time.

Heb je interesse om tijdens het nieuwe seizoen deel te nemen aan de competitie ?
Contacteer Pierre of Christophe via email.

Het clubbestuur stelt de uiteindelijke teams samen, uiteraard rekening houdend met je eventuele voorkeur.

Eerste kAVVV badminton Mix- en Dubbeldag – 4 mei 2013

image002Wanneer?  Op zaterdag 4 mei 2013 gaat de Eerste MIX- en DUBBELDAG van 10H00 tot 17H00 door.

Waar?  In de zaal Extra-Time, Louisalei 24 te Hoboken.

Wie?  Iedereen van puur recreatieve speler tot B1!
Ook niet KAVVV-spelers!

Wat?  Je speelt of Gemengd of Dubbel.
Een ploeg bestaat uit twee spelers.
Ploegen kan je samenstellen uit verschillende klassementen omdat er met een ploegindex wordt gewerkt bij het samenstellen van de poules.

De formule bestaat uit poules van 4 ploegen die 3 keer tegen elkaar uitkomen. Behalve wanneer er een poules van 5 ploegen gevormd worden, dan spelen de ploegen 2 keer tegen elkaar.
Iedere wedstrijd wordt gespeeld in twee sets van 21 punten zonder mogelijkheid tot verlengen. Per poule komt er één winnende ploeg uit de bus.

De mix- en dubbeldag is toegankelijk voor allen, ook niet-KAVVV leden. Alle deelnemers zijn gratis verzekerd voor de duur van het tornooi.

De speciale Jos Pauwels Prijs wordt toegekend aan de ploeg met de beste gemiddelde prestatie over het ganse tornooi.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen met je naam en klassement, voor details klik op link.

Voor de leden die nog op zoek zijn naar een geschikte partner, spreek gerust iemand van het bestuur aan op één van de trainingsavonden. Dan proberen we voor een oplossing te zorgen.

Uiterste datum van inschrijving is 22 april 2013

Spelregels badminton – service

 1. Bij een correcte service:
  1. mag geen der partijen het slaan van de service onnodig vertragen zodra de serveerder en ontvanger klaar zijn voor de service. Na het beëindigen van de achterwaartse beweging van het racketblad van de serveerder, zal elke vorm van vertraging bij het beginnen van de service (regel 1.B.) als een onnodige vertraging beschouwd worden.
  2. moeten de serveerder en de ontvanger binnen schuin tegenover elkaar liggende serveervakken staan, zonder de grenslijnen van de serveervakken te raken;
  3. moet enig deel van beide voeten van de serveerder en de ontvanger in stilstaande positie in contact met de vloer blijven vanaf het begin van de service (regel 2) totdat de service geslagen is (regel 3);
  4. moet het racket van de serveerder eerst de dop van de shuttle raken;
  5. moet de shuttle zich geheel onder het middel van de serveerder bevinden op het moment dat de shuttle door het racket van de serveerder geraakt wordt. Het middel is een denkbeeldige lijn rond het lichaam welke zich bevindt ter hoogte van het laagste punt van de onderste rib van de serveerder;
  6. moet op het moment dat de shuttle wordt geraakt de steel van het racket van de serveerder naar beneden wijzen;
  7. moet vanaf het begin van de service (regel 2) de beweging van het racket van de serveerder ononderbroken voorwaarts zijn, totdat de service is geslagen (regel 3);
  8. moet de shuttle het racket van de serveerder in een opwaartse vlucht verlaten opdat hij over het net passeert en, wanneer hij niet wordt teruggeslagen, in het serveervak van de ontvanger valt (dit is op of binnen de zijlijnen); en
  9. de serveerder mag, in een poging om te serveren, de shuttle niet missen.
 2. Zodra de spelers klaar zijn voor de service, zal de eerste voorwaartse beweging van het racketblad van de serveerder het begin van de service zijn.
 3. Eens begonnen (regel 2), is de service geslagen zodra de shuttle door het racket van de serveerder wordt geraakt of in een poging te serveren, de serveerder de shuttle mist.
 4. De serveerder mag niet serveren voordat de ontvanger klaar is, deze laatste wordt echter geacht klaar te zijn geweest indien hij geprobeerd heeft de service terug te slaan.
 5. Bij het dubbelspel mogen de partners tijdens het slaan van de service (regel 2, 3) binnen hun speelhelft gaan staan waar zij willen, zolang zij de serveerder en ontvanger aan de andere zijde het uitzicht niet belemmeren.