Wandelen in Hobokense Polder

Op zo 26 maart wandelen we onder begeleiding van een gids van Natuurpunt in het natuurgebied Hobokense Polder, in 2016 verkozen tot dé wandeling van het jaar in de provincie Antwerpen.

Dit laatste stuk natuur aan de zuidkant van het stadscentrum van Antwerpen zit geprangd tussen de Schelde, de dicht bevolkte woonkernen van Hoboken en Antwerpen en de industrie van Petroleum-Zuid en de voormalige Boelwerf.

De Hobokense Polder heeft zijn naam te danken aan het vroegere poldergebied dat zich hier langs de oever van de Schelde uitstrekte. Sinds de ophogingen, die vanaf de jaren zestig werden uitgevoerd, is dat gebied definitief verdwenen. Een nieuw landschap is ontstaan, een landschap dat door snelle evolutie van flora en fauna ook nu nog voortdurend verandert.

Praktische info

De wandeling start om 13u30 aan taverne “De Schorren”, Graspolderlaan, 2660 Hoboken. De groep wordt beperkt tot max. 25 personen. Deelnameprijs is € 2,50 per persoon. Na regenweer is waterdicht schoeisel zeker aan te raden.

Inschrijven is verplicht en kan via https://goo.gl/forms/7o6dygBbkKbBGdlB3, uiterlijk tegen 19 maart 2017 (enkel voor leden en aanverwanten).