Bezoek Schoonselhof op zondag 6 april 2014

De begraafplaats Schoonselhof is niet alleen een  dodenakker, maar ook een mooi park met lommerrijke dreven waar het fijn kuieren is en waar men kan genieten van indrukwekkende bomen, prachtige monumenten en op de koop toe een kolonie reigers.

In die sfeervolle omgeving komt men tot rust. De relatieve waarde van zovele zaken komt hier pas echt tot uiting. Een ideale locatie voor wie aan onthaasting toe is. Een begraafplaats als toeristische bestemming? Waarom niet? Voor de overledenen doet dat zeker geen afbreuk aan het respect dat ze verdienen. Op de Antwerpse begraafplaats is zoveel te ontdekken. Niet voor niets spreekt men van het Antwerpse Père Lachaise.

Men vindt er de laatste rustplaats van Peter Benoit, Hendrik Conscience, Lode Craeybeckx, Herman De Coninck, La Esterella en vele andere bekenden.
Recent werden veel originele grafmonumenten geplaatst op de graven van Bob Davidse, Hans Burie, Jef Nys en Julien Schoenaerts.

Maar kent u ook het toch zo tragische verhaal van Maria ‘s Heeren? Weet u iets over de laatste rustplaats van de drie kraaiende hanen? Ligt er een kolenhandelaar op het ereperk?

Dit alles kunt u ontdekken tijdens een rondleiding gekruid met anekdotes, zodat de wandeling geen dooie boel blijft. 

We kunnen u dit aanbieden voor 5€ per deelnemer (inclusief een consumptie).
Aarzel niet en schrijf in via deze link (uiterlijk tegen donderdag 3 april 2014)

We spreken af om 13u45 aan de hoofdingang, in de Krijgsbaan te Hoboken (parking rechtover de ingang).